vrijdag 12 juli 2013

Cursus 'Mediterend naar Kerstmis'

Drie stille zaterdagen op 'La Verna' in Amsterdam

Oktober, november en december 2013

In aansluiting op de lezing 'De bevrijding van het mystieke hart' die ik op zaterdag 28 september in Amsterdam hoop te geven, biedt het centrum La Verna een cursus aan waarin je je meditatief kunt voorbereiden op Kerstmis als een innerlijk gebeuren.


De symboliek van het Kerstverhaal verwijst naar de geboorte van het Christuskind in de ruimte van ons mystieke hart. Deze 'tweede' of 'geestelijke geboorte' is mogelijk als het ego de ruimte van de borstkas niet langer bezet houdt.

In de cursus leren we, onszelf los te laten vanuit hoofd, keel en borstkas en plaats te nemen in ons bekken, de diepte van het ademende midden. Van daaruit laten we los wat er niet ons thuishoort, met de uitademing mee, tot in de aarde onder onze voeten. Zo kunnen we ook opengaan voor de hemel boven ons hoofd - de dimensie die ons als persoon te boven gaat.

Zo wordt ons mystieke hart ontvankelijk voor warmte, liefde, wijsheid en mededogen: de Christuskrachten. Loslaten is nodig, opengaan is mogelijk; oefening baart kunst.

In deze cursus doen we hiertoe oefeningen die behoren tot de vorm van lichaamsgerichte, genezende (adem-)meditatie die ik heb geleerd van Hetty Draayer. Met geluidsopnames van de oefeningen kunnen de deelnemers thuis oefenen. Kerstmis kan dan weer worden zoals het bedoeld is.
De entree van 'La Verna' (Derkinderenstraat, Amsterdam)


Plaats: de kapel van het Franciscaanse klooster La Verna, Amsterdam- Slotervaart
Data: 26 okt., 23 nov. en 21 dec. 2013   

Kosten van deelname: € 105,-.
Aanmelding via www.laverna.nl