dinsdag 26 augustus 2008

Workshop HET KOSMISCH OOG

Het 'kosmisch oog' is een mysterie waarover vroeger gezwegen werd. Menigeen kent het als het 'oog in de driehoek' of het 'Alziend Oog' boven altaren en in het plafond van kerken.
In de esoterie en alchemie staat dit symbool niet voor het oog van een God ver buiten en boven ons, maar voor het goddelijke in onszelf. In de benadering voor lichaamsgerichte, genezende adem-meditatie van Hetty Draayer is het een uitbreiding van het 'chi'-punt (ook bekend bij sommige Chi Kung- en Tai Chi-leraren). Vanuit dit punt wordt in de benadering van Hetty Draayer geademd. Het ligt dieper in het bekken dan het z.g. 'hara'-punt, ook bekend in Zen.

Het ademen vanuit het chi-punt of 'kosmisch oog' opent onze energiebanen (meridianen, nadi's) en maakt een diepgaand proces van loslaten en transformeren mogelijk. Door specifieke adem- en visualisatie-oefeningen opent het kosmisch oog zich als een poort tussen 'binnen' en 'buiten'. De huid gaat dan mee-ademen, wordt weer doorlaatbaar voor kosmische energie en sluit ons niet meer af. Zo kunnen we onszelf gaan ervaren als onbegrensde energie of stralende ruimte - het kleine 'ik' wordt opgenomen in het grote Zelf, in de Eenheid.

In de workshop wordt na een inleiding drie maal geoefend en tenslotte gemediteerd. Tussendoor is er tijd om te lunchen en voor een wandeling. Voorafgaande ervaring met yoga en/of meditatie is niet nodig. Het programma is in hoge mate gericht op 'centeren' en 'aarden'. Het gaat tenslotte om spiritualiteit met beide benen op de grond.

Datum: zaterdag 22 november 2008
Plaats: Wassenaar
Tijd: 10.00 tot ca. 17.00 uur
Kosten: € 65,-.
Mee te nemen benodigdheden: meditatiekrukje, deken, eventueel een eigen yogamatje of tweede deken, warme sokken of pantoffels en een lunchpakket
Info/aanmelding: 070 - 328 09 96 of ingrid.huet@arcoflight.nl

Zie ook andere teksten op deze blog. De workshop wordt door ondergetekende gegeven.

Geen opmerkingen: