dinsdag 26 augustus 2008

Nieuw boek over Kundalini en heelwording


Op 25 april 2009 wordt de publicatie verwacht van een nieuw boek over kundalini-problemen, onder de titel Spiritualiteit en energie: de kundalini - kwestie .

Elders op dit blog kun je lezen, waar dat begrip 'kundalini' op slaat (zie: 'Kundalini-problemen en ademtherapie'). Kort samengevat: het gaat om een energie die alles te maken heeft met ziekte en gezondheid, en met bewustwording en spirituele ontwikkeling. Ga je er verkeerd mee om (bijvoorbeeld door op een verkeerde manier aan yoga of meditatie te doen), dan krijg je er allerlei moeilijkheden mee. En dat kan ook komen door een ongeluk, een valpartij (met name op je staartbeen), door heftige emoties of door andere fysieke- en/of psychische trauma's.

In het boek vertellen 15 mensen over hun persoonlijke ervaringen, en daarnaast kun je er zo'n beetje alle 'ins' en 'outs' over kundalini-problemen in vinden. Gaandeweg ontvouwt zich een integraal perspectief op het verband tussen bewustzijn en energie, tussen de manier waarop we onszelf en de wereld ervaren en de wijze waarop we met onze energie omgaan. In het boek reiken Ad van Beckhoven en ik bovendien enige hints en aanbevelingen aan, waarmee je tot heelheid en eenwording kunt komen als je last hebt van psycho-energetische problemen. We gaan in op een aantal vragen waarop tot nu toe telkens weer - in boeken, in tijdschriften en op internet - volstrekt foutieve antwoorden worden gegeven.

Update maart 2009: Het boek verschijnt vlak vóór- of op 25 april 2009. Je kunt het boek natuurlijk alvast bestellen, bij een lokale boekhandel of direct bij uitgeverij Synthese in Rotterdam: www.synthese.ws .

Hieronder enkele nuttige gegevens op een rijtje.

Auteurs: Peter Kampschuur en Ad van Beckhoven
Titel: Spiritualiteit en energie: de kundalini - kwestie
Uitgeverij: Synthese, Rotterdam
ISBN: 978 90 6271 049 2
Prijs: ca. € 19,50 (waarschijnlijk iets meer)

Geen opmerkingen: