vrijdag 31 oktober 2014

Lezing 'De bevrijding van het mystieke hart'

Den Haag, donderdag 13 november 2014, 20.00 uur

Lezing

Tot de essentie van ons proces van bewustwording en ontwikkeling behoort de vereniging van ons mystieke hart met het hogere Zelf: de nieuwe, tweede of geestelijke geboorte, in de Westerse traditie ook omschreven als ‘de geboorte van het Christuskind’ in de ruimte van het mystieke hart. Omdat bewustzijn en energie twee kanten van dezelfde munt zijn, is voor deze nieuwe geboorte een transformatieproces nodig van lichaam, ziel en geest als één geheel. Pas als ons oude ‘ik’ de ruimte achter het borstbeen niet langer bezet, kan die ruimte opengaan voor een nieuw bewustzijn.

Inzicht in dit mysterie is te vinden in het vroege esoterische christendom en bij Westerse alchemisten, maar ook bij de oude Egyptenaren en Chinezen, in tantra en (vooral Tibetaanse) yoga, bij de Essenen en de soefi’s. In onze tijd is het met name de vorm van lichaamsgerichte, genezende adem-meditatie vanuit het ‘chi-punt’ of ‘kosmisch oog’, geïntroduceerd door de Nederlandse leraar Hetty Draayer, die ons diep opent om de nieuwe geboorte mogelijk te maken.

Peter Kampschuur is na voltooiing van zijn studie psychologie door Hetty Draayer opgeleid tot ademtherapeut en meditatieleraar. Hij baseert zich in zijn individuele praktijk en cursuswerk geheel op deze vorm van lichaamsgerichte,  genezende meditatie als weg tot Zelfbewustwording en –ontwikkeling. Schreef vele tijdschriftartikelen over deze thema’s, en o.a. (met Ad van Beckhoven) het boek Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie.


Plaats: Nassau Dillenburgstraat 37, Den Haag
Aanvang: 20.00 uur
Kosten van de lezing: € 15,-
Aanmelding:ingrid.huet@arcoflight.nl of tel. 070 - 3280996