donderdag 24 november 2011

Hetty Draayer overleden


Op woensdag 16 november is Hetty Draayer, mijn geliefde meditatieleraar, in Krabbendijke (Zeeland) overleden op de leeftijd van 94 jaar. Zij ging naar de volgende dimensie in het bijzijn van één van haar kleinkinderen en één van haar leerlingen, in rust en overgave. Gisteren, 23 november, is haar lichaam begraven in Zeist, niet ver van de plek waar zij vroeger regelmatig meditatiebijeenkomsten leidde.

Als leerlingen blijven we dankbaar voor alles wat Hetty voor ons heeft gedaan: de liefde die ze ons heeft geschonken, de genezing waartoe ze ons bracht, de wijsheid die zij doorgaf en het leed dat ze voor ons heeft doorstaan. We gedenken haar in ons hart en onze meditatie, en wensen haar alle licht en zegen op haar reis door het Oneindige.

Wij hier in de aardse dimensie moeten nu verder zonder haar, maar in zekere zin gaan we toch ook verder mèt haar. Het is zoals Hetty zelf zei: "Als we sterven, gaat onze vlam van hand tot hand, verder tot in de oneindigheid. Mensen die innerlijk licht in zich dragen, sterven nooit - omdat hun licht een kettingreactie op gang heeft gebracht. Hun vlam heeft andere vlammen aangestoken."

Klik hier om een In Memoriam te lezen

3 opmerkingen:

Ellis zei

Ik had het grote geluk een kleindochter te zijn van Hetty, mijn Grootje. Ook als grootmoeder was zij uniek; zij gaf zoveel warmte en liefde! Hetty kon genieten van alles wat het leven te bieden heeft en verzamelde bijzondere mensen en dingen om zich heen. Haar warmte en energie zijn nog altijd bij me, maar toch mis ik haar enorm.

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Op 26 oktober was ik voor het laatst bij haar en wist dat het de laatste keer was. De keer daarvoor, in juni, sprak ze nog een paar woorden en herkende ze me, 26 oktober lag ze daar alleen maar... Hetty heeft heel veel voor me betekend, vanaf 1976 toen ik voor het eerst meditatielessen van haar kreeg. Er staat hier een doos vol brieven van haar. Dit weekend, net nu ik lees dat Hetty is overleden, voltooi ik mijn boek 'Leven op herhaling - Bewijzen voor reïncarnatie' dat in mei bij Ten Have verschijnt. Met Hetty had ik het talloze malen over reïncarnatie!
Michiel Hegener