donderdag 27 mei 2010

Cursus OEFENEN IN ÉÉN-ZIJN

op La Verna, Amsterdam

Eén-zijn met God, en met al wat is, wordt mogelijk door innerlijke verdeeldheid los te laten en je om te vormen tot een eenheid van lichaam, ziel en geest. Daarom stellen we ons in deze cursus open voor de helende krachten van aarde en hemel, o.a. door energiestromen te visualiseren.
De cursus is gebaseerd op de lichaamsgerichte, genezende vorm van adem-meditatie die Hetty Draayer heeft aangereikt als weg tot Zelfbewustwording en –verwerkelijking. In haar woorden: "Een weg tot Christus, tot het nieuwe mens-zijn voor de nieuwe aarde, vanuit de diepte van het ademende midden". De meditatieve oefeningen helpen om te ontspannen, te ‘aarden’ en te verstillen. Zo gaan we ook open om genezende kracht te ontvangen, zoals het witte hemelse licht dat als een mantel van liefde door- en om ons heen kan stralen (zie illustratie).

Elke cursusbijeenkomst wordt begonnen met centeren en aarden door het ademen vanuit het 'chi-punt' (of 'kosmisch oog'). Een warme aanbeveling is, naast de cursus één of meer individuele sessies te nemen, om met geluidsopnamen daarvan thuis een begin te maken met oefenen.
Het programma van een cursusdag:

10.30 u.: Een half uur tijd om je individueel voor te bereiden, in stilte
11.00 u.: Korte inleiding, daarna een gezamenlijke meditatieve oefening
12.00 u.: Kin Hin (meditatief lopen)
12.20 u.: Zitten in stilte (de eigenlijke meditatie)
13.00 u.: Lunch (zelf iets meenemen; voor drinken wordt gezorgd)
13.30 u.: Gezamenlijke wandeling in het Rembrandtpark, in stilte
14.30 u.: Koffie/thee
14.45 u.: Individuele voorbereiding in stilte
15.00 u.: Gezamenlijke meditatieve oefening
15.45 u.: Zitten in stilte (meditatie)
16.15 á 16.20 u.: Afronding met muziek

Terug naar het bericht over de nieuwe cursus