zondag 29 maart 2009

Nieuw boek verschijnt zaterdag 25 april

SPIRITUALITEIT EN ENERGIE: DE KUNDALINI-KWESTIE

Meer dan een half jaar geleden werd het boek al aangekondigd op dit blog, maar binnenkort verschijnt het dan eindelijk: Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie. Op zaterdag 25 april a.s. hopen m'n mede-auteur Ad van Beckhoven en ik het te presenteren bij boekhandel Palaya aan de St-Jorisstraat in 's-Hertogenbosch, tijdens een vrij toegankelijke bijeenkomst.

Ad van Beckhoven zal bij die gelegenheid iets vertellen over "the making of" het boek, gedurende een periode van ruim tien jaar. Na de feestelijke overhandiging van het eerste exemplaar komen enkele van de 15 mensen aan het woord, die in het boek hun persoonlijke verhaal over kundalini-ervaringen vertellen.
Vervolgens hou ik een lezing met diavertoning onder de titel De verlichting van het lichaam. Het wordt een unieke kans om de oorspronkelijke illustraties voor het boek in kleur te zien, want in het boek zijn de plaatjes in zwart-wit opgenomen om de prijs laag te houden. Verder wordt in deze lezing de essentie van kundalini- en andere energieproblemen kort belicht.

We hopen veel mensen te ontmoeten, die aan de verschijning van het boek hebben bijgedragen. Ruim een half jaar geleden riepen we op tot het doen van voorbestellingen, omdat de uitgave nog onzeker was. Inmiddels zijn er al bijna 600 exemplaren van het boek bij voorbaat verkocht. Zouden we nu vanaf 25 april een run op het boek moeten verwachten? Het zou ons eigenlijk niet verbazen. Want veel mensen hebben de informatie in dit boek hard nodig, en voor hulpverleners zou het verplichte kost moeten zijn.

Het boek zal de komende tijd nog wel stof doen opwaaien, vanwege de harde noten die erin worden gekraakt - over het tekortschieten van de gezondheidszorg, bijvoorbeeld, maar ook over de onverantwoordelijke manier waarop sommige mensen yoga, meditatie en andere vormen van 'bewustzijnstraining' beoefenen of onderwijzen. Het boek is één groot pleidooi voor spiritualiteit met beide benen op de grond - en laat ook zien, hoe je weer op aarde terug kunt komen als je te zweverig was geworden. De mysterieuze Kundalini-energie uit de bekkenbron, die hele levens overhoop haalt als er verkeerd met haar wordt omgegaan, is wel degelijk te transformeren tot genezende, eenmakende kracht.

Van harte welkom op zaterdag 25 april om 14.00 uur bij Palaya, Den Bosch.

Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie, geschreven door Peter Kampschuur en Ad van Beckhoven, verschijnt bij Uitgeverij Synthese, Rotterdam (www.synthese.ws).
ISBN: 978 90 6271 049 2 . Prijs: € 22,50

Geen opmerkingen: