zaterdag 15 december 2018

De geboorte van het Christuskind in ons mystieke hart


Lezing met dia's - Vrijzinnigen Bennekom, donderdag 20 december 2018

Met Kerstmis herdenken we een gebeurtenis die waarschijnlijk ongeveer 2000 jaar geleden plaatsvond, maar we kunnen ons ook bewust worden van de innerlijke betekenis van het Kerstverhaal: de oproep tot de nieuwe, tweede of geestelijke geboorte, in de Westerse esoterische traditie bekend als ‘de geboorte van het Christuskind in de ruimte van ons mystieke hart’.
Dit altaarstuk in de kathedraal van Cordoba (Spanje)
drukt uit dat de geboorte van het Christuskind
een innerlijke kwestie is
Deze geestelijke geboorte behoort in diverse spirituele tradities in Oost en West (ook bijvoorbeeld bij de soefi’s en taoïsten) tot de essentie van het proces van bewustwording en ontwikkeling. Hiervoor is een transformatie nodig van lichaam, ziel en geest als één geheel: een eenwording van ‘boven’ en ‘beneden’, ‘binnen’ en ‘buiten’ en het mannelijke en vrouwelijke in onszelf. Als door deze drievoudige eenwording het oude ‘ik’ de ruimte achter het borstbeen niet langer bezet, kan die ruimte opengaan voor een nieuw bewustzijn.
In deze lezing met dia’s probeer ik duidelijk te maken hoe we ons mystieke hart door lichaamsgerichte (adem)meditatie kunnen openen voor de Christuskrachten – warmte, liefde, wijsheid en compassie - zodat de tweede geboorte mogelijk wordt. 

Nadere info: www.vrijzinnigenbennekom.nl


Ademen vanuit het qi-punt: oefen- en meditatiedag

In aansluiting op (maar eventueel ook los van) de lezing kunt u op zaterdag 12 januari 2019 deelnemen aan een oefen- en meditatiedag waarbij het leren ademen, ontspannen en ‘opengaan tussen aarde en hemel’ vanuit het qi-punt centraal staat. 

Nadere info over- en aanmelding voor deze dag via www.vrijzinnigenbennekom.nl 

1 opmerking:

Achima Abelard zei

Mijn leven is mooi dankzij jou, Mein Helfer. Heer Jezus in mijn leven als een kaarslicht in de duisternis. Je liet me de betekenis van geloof zien met je woorden. Ik weet dat zelfs toen ik de hele dag huilde nadenkend over hoe te herstellen, je niet sliep, je was me dierbaar. Ik nam contact op met het kruidencentrum Dr. Itua, die in West-Afrika woonde. Een vriend van mij hier in Hamburg komt ook uit Afrika. Ze vertelde me over Afrikaanse kruiden, maar ik was nerveus. Ik ben erg bang als het gaat om Afrika omdat ik veel vreselijke dingen over hen heb gehoord vanwege mijn christendom. god voor richting, neem een ​​moedige stap en neem contact met hem op in de e-mail en ga dan naar WhatsApp, hij vroeg of ik voor behandeling kon komen of ik wilde een levering, ik zei hem dat ik hem wilde weten Ik koop een ticket in 2 manieren om naar Afrika te gaan Om Dr. Itua te ontmoeten, ging ik daar heen en ik was sprakeloos van de mensen die ik daar zag. Patent, zieke mensen. Itua is een god die naar de wereld is gestuurd, ik heb mijn voorganger verteld over wat ik aan het doen ben, dominee Bill Scheer. We hebben een echte strijd prachtig met Spirit en Flesh. Aanbidding diezelfde avond. Hij bad voor me en vroeg me om te leiden. Ik bracht 2 weken en 2 dagen door in Afrika bij Dr. Itua Herbal Home. Na de behandeling vroeg hij me om zijn verpleegster te ontmoeten voor de HIV-test toen ik het deed. Het was negatief, ik vroeg mijn vriend om me naar een ander nabijgelegen ziekenhuis te brengen toen ik aankwam, het was negatief. Ik was overweldigd door het resultaat, maar gelukkig vanbinnen. We gingen met Dr. Itua, ik dank hem maar ik leg uit dat ik niet genoeg heb om hem mijn waardering te tonen, dat hij mijn situatie begrijpt, maar ik beloof dat hij zal getuigen over zijn goede werk. Goddank voor mijn lieve vriendin, Emma, ​​ik weet dat ik dit nu zou kunnen lezen, ik wil je bedanken. En veel dank aan Dr. Itua Herbal Center. Hij gaf me zijn kalender die ik in mijn huis op mijn muur legde. Dr. Itua kan ook de volgende ziekten genezen ... Kanker, HIV, Herpes, Hepatitis B, Inflammatoire Lever, Diabetis, Blaaskanker, Darmkanker, Borstkanker, Nierkanker, Leukemie, Lun, Fribroid, Onvruchtbaarheid, Ziekte van Parkinson, Inflammatory darmziekte, fibromyalgie, herstel je ex. U kunt contact met hem opnemen per e-mail of whatsapp, @ .. drituaherbalcenter@gmail.com, telefoonnummer ... + 2348149277967 .. Hij is een goede dokter, praat vriendelijk met hem. Ik weet zeker dat hij ook naar je zal luisteren.