zaterdag 17 september 2016

Derde druk van 'Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie' verschijnt dit najaar

Goed nieuws voor wie naar dit boek zoekt: de derde druk van Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie verschijnt over enkele weken (oktober 2016). De tweede druk uit 2010 is zo goed als uitverkocht, maar je kunt het boek gerust bestellen - bij je favoriete boekhandel of bij Milinda-uitgevers (www.milinda.nl), waarvan uitgeverij Synthese inmiddels deel uitmaakt.

De derde druk van het boek bevat een 'update' die te maken heeft met enkele opmerkelijke trends die zich voordoen sinds de eerste druk van 2009. Het leek m'n co-auteur Ad van Beckhoven en mij een goed idee om te wijzen op risicofactoren en -groepen die zich de laatste jaren in de hulpverlening duidelijker dan tevoren aftekenen, zoals: vrouwen in de overgang, kunstenaars, iedereen die te hard werkt en/of zich op een andere manier uitput, hooggevoeligen, hulpverleners en mensen die verliefd worden - met name op iemand wiens kundalini-energie nogal op gang is gekomen.

Uiteraard blijft een andere risicofactor onverminderd van kracht: de beoefening van diverse vormen van yoga of andere benaderingen voor meditatie, 'bewustzijnstraining' en wat dies meer zij, vooral wanneer men te fanatiek is of zich niet aan de 'regelen der kunst' houdt. Lees er alles over in dit boek. De inhoudsopgave is gratis in te zien via deze link: Spiritualiteit en energie: de kundalini-kwestie